Als je maar actief bent!

Gezond en fit blijven zonder te trainen?
Dat valt niet mee in een omgeving waar veel erop gericht is om je zo min mogelijk te laten bewegen.

Een lift in elk gebouw. Een stoel die je een zetje geeft om eruit te komen. Een afstandsbediening voor de televisie. Een app voor je thermostaat. De krant op je tablet. Thuisbezorgde boodschappen, maaltijden en medicijnen. Beeldbellen met wie dan ook. Je kunt bijna volledig leven vanuit je relax-fauteuil. In zo’n omgeving moet je van goede huize komen om dagelijks actief te blijven. Zeker als bewegen wat moeizamer gaat. Dan wordt het steeds verleidelijker om je over te geven aan al deze dagelijkse gemakken.

De trap nemen. Naar de winkel gaan en je boodschappen sjouwen. Naar de thermostaat lopen om die hoger te zetten. De krant uit je brievenbus halen enz. enz. Hoe belangrijk dat is? Uit onderzoek blijkt dat het meer bijdraagt aan gezondheid dan regelmatig trainen! Waarvan akte.

Maar waarom zou je dan nog trainen?
1) Omdat het beste lastig is om al die gemakkelijk gewoontes te veranderen. Een beetje hulp en stimulans ‘van buiten’ doet wonderen.
2) Omdat je door te trainen je spieren versterkt en het daardoor makkelijker is om de trap te nemen en de boodschappen te dragen. En dus ook dagelijks actief te blijven.
3) Omdat je behalve in beweging ook in contact blijft met mensen die jou stimuleren om actief te blijven: je sportmaatjes en je trainer.

Juist als je denkt: ‘maar dat kan ik toch niet meer zo goed’ ben je bij SilverStrength aan het goede adres. Kom maar bewegen, je zult verbaasd zijn over wat het je oplevert.