Er is maar één reden om niet aan CrossFit te doen.

Het enige geldige argument is dat je het niet leuk vindt!

Óf je het leuk vindt kun je natuurlijk pas weten als je het een tijdje hebt geprobeerd. Er alleen naar kijken en dan zeggen: “Dat is niks voor mij” telt niet. Evenmin als leeftijd, tijdgebrek, slaapgebrek, stress, overgewicht, fysieke beperkingen, blessures of wat dan ook. Al die dingen hoeven je er niet van te weerhouden om aan CrossFit te doen. Omdat alle bewegingen en oefeningen geschaald worden naar het niveau dat nodig is. CrossFit daagt iedereen uit op de mogelijkheden van dit moment, zowel de bink van 25 die al jaren traint, als de vrouw van 59 die net is begonnen. Je hoeft je met niemand te vergelijken, jij traint op jouw niveau. Probeer het eens uit!

Ik doe het zelf al jaren met enorm veel plezier. En wanneer er een nieuw lid een proefles komt meedoen, wordt nog wel eens door oudgedienden goedmoedig gewaarschuwd: “Pas op hoor, als je eraan begint ….. je bent zo verkocht.”

En als je het dan toch écht niet leuk vindt? Kies dan in ieder geval iets anders! Want bewegen moet. Er zijn heel veel soorten sport en sportaanbieders. Soms wordt er heftig geclaimd wat het beste voor je gezondheid zou zijn. Maar in ieder geval is men het  erover eens dat voldoende bewegen nodig is. Voldoende per dag, voldoende per week.

Loop naar je collega in plaats van een mail te sturen. Neem de trap in plaats van de lift. Parkeer je auto een stuk verderop in plaats van naast je werk. Maak een avondwandeling in plaats van tv-kijken. En zoek een sport waar je lol in hebt, gewoon omdat het dan leuker is om te sporten en je het ook volhoudt.

Hulp nodig bij het zoeken? Ik help je graag.